Majlis Anugerah Tahunan 2017 UMT Meriah!

Sunday, 01/10/2017

Kuala Nerus, 30 Sept. – Kenangan manis bagi empat pasangan suami isteri yang tersenarai sebagai antara penerima anugerah pada Majlis Anugerah Tahunan (MAT) 2017 UMT.

Majlis ini telah dirasmikan oleh Pengerusi Lembaga Pengurusan Universiti, Dato’ Mohammed Azlan bin Hashim dan meraikan lebih 300 orang penerima anugerah dalam pelbagai kategori di Dewan Sultan Mizan, UMT.

Kenangan manis buat pasangan Pensyarah UMT, Prof. Dr. Hamdan dan Dr. Laily Che Rose merupakan pensyarah di Pusat Pengajian Sains Asas. Prof. Dr. Hamdan telah menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Khas sebagai Ketua Pusat Tanggungjawab dan Anugerah Perkhidmatan Cemerlang pula diterima oleh pasangan beliau. Mereka menyifatkan penganugerahan ini adalah penghargaan hasil usaha dalam menaikkan nama Pusat Pengajian dan seterusnya UMT.

En. Mohd Fadzli Badaudin pula dinobatkan sebagai penerima Anugerah Kecemerlangan Sukan (Olahragawan) UMT atas pencapaian cemerlang beliau dalam sukan Badminton serta menjulang pasukan Badminton UMT di peringkat negeri dan kebangsaan. Beliau berkongsi kegembiraan dengan isteri beliau, Noriesa Yahya yang menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang UMT mendedikasikan nugerah ini buat anak dan keluarga yang menjadi pendorong dan tulang belakang kepada usaha dan kerja keras mereka.

Bagi pasangan Sayed Mohd Tamimuddin Sayed Ibrahim dan pasangan beliau, Syarifah Noormaisarah Tuan Besar yang masing-masing menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang menyifatkan, penganugerahan ini adalah hasil kerjasama, persefahaman dan tolak ansur dalam berpasangan dan juga dalam sesebuah organisasi yang dinaungi. Mereka masing-masing adalah Pegawai Tadbir di Makmal Berpusat dan Pusat Pendidikan Asas dan Liberal UMT.

Turut diraikan, pasangan romantis suami isteri yang merupakan antara staf terawal sewaktu penubuhan UMT iaitu jurugambar UMT, Mokhtar Ishak dan isteri, Roma Ismail yang menerima Anugerah Penghargaan Pesara bersama-sama pada tahun ini.